dinsdag 5 februari 2013

Onderwijs: “Anders organiseren”

"Beter onderwijs tegen dezelfde of lagere kosten.”
Dit is het uitgangspunt van de netwerkschool en ook de leidende gedachte voor deze 3de Pré-conferentie in aanloop naar Dé Managementconferentie IJzersterk.

Oplossingen worden aangereikt vanuit verschillende contexten (netwerkschool, coöperatie als organisatievorm en leerarchitectuur).

Tijdens deze middag gaan we interactiviteit combineren met een TED achtige opzet en discussiëren over mogelijke concrete mogelijkheden. Je gaat naar huis met zowel inspirerende verhalen als concrete invullingen voor jouw eigen onderwijsinstelling als nieuwe contacten.

In het kader van “anders organiseren” en het principe “vorm volgt inhoud” zullen we in de opbouw van deze Pré-conferentie gebruik maken van principes van Theorie-U en afsluiten met het ontwikkelen van prototype 0.8.

Gebruik deze bijeenkomst bijvoorbeeld om met één of meerdere collega’s te komen tot een eerste concrete stap op weg naar “Beter onderwijs tegen dezelfde of lagere kosten.”

Het Consortium voor Innovatie gaat deze bijeenkomst zelf  gebruiken om met twee van onze bestuurders (Coen Free en Max Hoefeijzers) een prototype te ontwikkelen voor toekomstige organisatievormen.

Deze bijeenkomst is vooral geschikt voor bestuurders, innovatiemanagers en andere mensen op strategisch niveau. Wij enthousiasmeren om ook personen uit het primair proces (docenten, studenten) mee te nemen.


De opbouw van de middag gaat als volgt:
- Opening.
- Spreken: Deelnemers met elkaar in dialoog.
- Luisteren:  naar presentatie van  Leon Abbink, Remmelt Schuuring en Marc Coenders.
- Maken: prototype 0.8 principe toepassen.
- Afsluiting

Datum: vrijdag 1 maart
Tijdsduur: 13.00 - 17.00 uur
Kosten: € 45,00 per persoon (kosteloos bij deelname aan Dé Managementconferentie 2013).
Locatie: Innovatiehuis, Koningsweg 38 te ’s-Hertogenbosch.
Sprekers: Leon Abbink (Netwerkschool Twente), Remmelt Schuuring (Schoongewoon) en Marc Coenders (Leerarchitectuur )

Aanmelden kan tot  25 februari door een email te sturen naar: secretariaat@cviweb.nl

Let op! Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en VOL=VOL.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten