donderdag 11 april 2013

Het geluid van het nieuwe werken KPN

Arnold is blij dat hij niet voor niks twee uur heeft gereden om hier te komen. Hij constateerde dat er ruim 40 mensen in de zaal zitten om te horen hoe het nieuwe werken kan worden ingezet.

Bij het "nieuwe" werken staat geluk bovenaan. Dan hebben we het vooral over een goed salaris en enige vrijheid in de besteding van de werktijd /wanneer je werkt. Bij KPN is men 5 jaar geleden begonnen met het HNW. Dat is wel een beetje laat getuige dit filmpje (met dank aan MA)

Huisvesting, hoge loonkosten en imago verbetering waren redenen om te beginnen met het HNW. Helemaal niks dus in de richting van een gelukkige werknemer. Daarnaast was men op zoek naar nieuwe mensen, daar ligt natuurlijk wel een relatie met de gelukkige werknemer.

Bij KPN heeft men de diverse werkzaamheden op een rij gezet en bekeken, wat kan er elders/thuis gebeuren. Dan is er meer mogelijk dan je in eerste instantie zou denken. Bv 2e lijns helpdesk kan best vanuit huis en een monteur kan natuurlijk ook uitstekend zijn eigen afspraken plannen. Monteurswerk hoeft ooki niet tuss 8 en 4 te gebeuren, monteur blij, klant blij.

Nu lopen er 1000 videoconferenties per maand en 1000.000 chat sessie op basis van Lync of OCS op een personeelsbestand van ruim 10000 per maand. Daarmee zijn vergaderingen en bila's dus anders georganiseerd.

Dat is allemaal business gerelateerd, maar naar onderwijs vertaald kan je natuurlijk ook denken aan bv BPV begeleiding op basis van OCS /Lync.

Nu ik dit opschrijf ontstaat er ook wat onrust in de zaal, omdat alle vb over KPN gaan. Men vraagt naar onderwijs voorbeelden en die zijn er natuurlijk wel. Een ander voorbeeld komt voorbij, allemaal de agenda open zetten. Niet alleen roepen dat gaan we doen, maar dan ook echt doen.

De 5 gouden regels:
Maak optimaal gebruik van de flexibele werkplekken
Ontdek en profiteer vd nieuwe mogelijkheden (uitleg/adaptatie)
Blijf in beeld, dat hoeft niet perse op kantoor te zijn.
Plan je werkzaamheden slim
Let extra op veiligheid van informatie.

De presentatie werd gegeven door:
Arnoud van Brugge

Geen opmerkingen:

Een reactie posten