woensdag 10 april 2013

In Drenthe wil men meten (meten is weten tenslotte)

E-HR moet moet het werk vereenvoudigen voor medewerkers en leidingevenden. In het HR systeem leggen we veel informatie over onze medewerkers vast, naast salarisverwerking en werkprocessen.
Denk dan aan b.v. verlofregistratie van briefje naar digitaal. Arbeidstijdregistratie is een verplichting en inzet registratie noodzakelijk. Maar uiteraard ook functioneren en beoordelen, reiskostendeclaraties of verlof. In Drente gaat dit allemaal digitaal. Via de DC selfservicepagina worden diverse systemen ontsloten en Qlikview wordt gebruikt voor de diverse rapportages.


Ga altijd uit van het beleid en maak geen systeem omdat het leuk is. Een open deur, maar toch wel een terechte opmerking. Men werkt overigens met verschillende deelsystemen, salarisverwerking heeft b.v geen relatie met functioneren en beoordelen (Halogen wordt gebruikt voor FB). De verwerking van dienstreizen loopt op basis van een workflow via de werknemer langs de leidinggevende naar de uitbetaling. Na een duidelijke uitleg waar het nu eigenlijk over gaat volgt een live demo.

Samengevat heeft men de diverse deelsystemen in een mooie selfservice pagina bijeen gebracht, inclusief handleidingen en regelgeving. Het geheel is SSO ontsloten, wat onmiddellijk vragen op riep v.w.b veiligheid. In mijn ogen staat SSO los van veiligheid.

De presentatie werd verzorgd door:
Pier Santema en Frits Lentink

Geen opmerkingen:

Een reactie posten