maandag 1 april 2013

Warmlopen voor ‘IJzersterk’ bij de Leijgraaf

20 maart was het mini-congres IJzersterk op de Leijgraaf.
Alle workshops die tijdens het CvI-congres door de Leijgraaf worden verzorgd werden daar voor eigen mensen van ons ROC gepresenteerd, dus voor eigen management en docenten. Een inspirerende dag en een mooie generale voor de presentatoren.
Wat was er te zien en wat kun je verwachten in Hengelo?

Gerard Bak gunt ons in ‘Hallo Jumbo-academie’ een blik in de keuken bij de Jumbo-academie. Verhalen over de samenwerking, produceren van nieuwe (on-line) cursussen, werken onder stoom en kokend water, de energie van het team binnen zijn afdeling. Een verhaal over een bedrijfsopleiding: boeiend!

Juliette Daniels laat in ‘professionaliseren actief in gang zetten: hoe doe je dat?’ zien hoe de HRM-afdeling het beleid heeft ingezet en de instrumenten heeft klaargezet om teams te ondersteunen op weg naar Resultaat Verantwoordelijk Team.

Gerard Bak en Helma Nelissen laten vervolgens in ‘Resultaatverantwoordelijk teams: gok of jackpot’ zien hoe de teams bij de afdeling Economie & Bedrijf invulling geven daaraan. De plussen, de worstelingen en de dilemma’s komen aan de orde.

De samenwerkende partners Rijn-Ijssel – Leijgraaf – Hogeschool Arnhem Nijmegen en Beta-techniek laten in het IJ5 project zien hoe bij de laboratoriumopleidingen in NO Brabant en Gelderland wordt samengewerkt in het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (het CvI dus J)

Marina Jonker en Peter Verdaasdonk belichten hoe de Leijgraaf haar flexibiliseringszoektocht vanaf de ballenbak en het project ELEO, met klippen en baren als centrale examineringen en intensiveren en verkorten vervolgt….. Een queeste naar een onzekere toekomst?

EN DAN DE KERS OP DE TAART
‘Je bent zo sterk als je persoonlijk merk’ is het afscheidscadeautje van de Leijgraaf in de verdiepingssessie. Personal branding; jezelf goed verkopen ……. Daar heeft iedereen recht op. Jij, je baas, je medewerkers, JE LEERLING…. Een zeer succesvolle aanpak draait bij de Leijgraaf al in veel opleidingen. Die workshop sloot de Leijgraaf mini-conferentie af en ik stuiterde van de adrenaline fluitend de congresruimte in Oss uit. Dat gun je iedereen dus: tot in Hengelo!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten