donderdag 11 april 2013

Hee Wilfred, wat doe jij hier?

Tijdens de managementconferentie van het Consortium voor Innovatie kreeg ik een aantal keren de vraag: "Wat doe jij hier?" Ik werk immers niet meer in het middelbaar beroepsonderwijs.

Ik had me natuurlijk er gemakkelijk van af kunnen maken. Vanuit de Open Universiteit werken we immers ook voor het mbo. Ik heb daar twee 'pitches' over gehouden. Bovendien heb ik nog steeds een 'warm kloppend hart' voor het mbo, en is zo'n congres een ideale plek om oude bekenden te ontmoeten. Daarnaast vind ik het bij mijn vak horen om ook geïnformeerd te worden over andere onderwijssoorten.

Maar de belangrijkste reden is dat ik vind dat de verschillende onderwijssoorten ook veel van elkaar kunnen leren. Het is erg leerzaam om over de grenzen van je eigen onderwijssoort te kijken. Net als het inspirerend kan zijn om te kijken naar vraagstukken en oplossingen uit andere btanches (zoals marketing, zorg of architectuur). Dat zouden we meer moeten doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten